En dan is ie er opeens, onze eigen Udense veteranenwebsite. De site die bedoeld is om onderling contact tussen veteranen in Uden, Volkel, Odiliapeel en Zeeland te vergemakkelijken, te zorgen voor de verspreiding van nieuwtjes, wetenswaardigheden maar ook oproepen, of aankondigingen. Eigenlijk dus een gewoon prikbord, zoals dit in elke supermarkt hangt. Waar je in dit geval geen nest katjes moet aanbieden, maar je je op kunt geven voor een dagtrip, je kunt aangeven dat je best iemand op wilt halen als die wat moeilijk met vervoer zit voor een bezoek aan het veteranencafé.

Er komt ruimte voor een verhaal dat je te vertellen hebt, plaats om bijvoorbeeld dingen te vragen of aan te bieden of te ruilen. Foto’s kunnen ook geplaatst worden. Of een oproep voor een maatje die je uit het oog verloren bent. Kortom, zaken en dingetjes van en voor veteranen.

Ik hoop dat deze site zal bijdragen aan een nauwere samenwerking tussen onze veteranen, een betere kennis van elkaar, een hulpmiddel om elkaar beter te bereiken en een bron van gezelligheid. Laat jullie bijdragen maar komen. En als laatste: de kern van ons veteranencafé heeft Nederlands-Indië, zelfs Korea en Nieuw Guinea meegemaakt. Dus ligt de gemiddelde leeftijd zeker boven het landelijk gemiddelde. En dan ligt misschien een website niet voor de hand, maar meer dan wat ook, is deze bedoeld om in contact te komen met jongere veteranen, of als brievenbus te fungeren tussen de jongeren onderling. We proberen een kleine bijdrage te leveren als platform voor de jonge veteraan. We weten allemaal dat het veteranengevoel, als je jong bent, anders is en minder duidelijk. En ook niet de hoogste prioriteit meestal.

Dus voor een verloren uurtje of wat informatie over lopende activiteiten; spring eens binnen bij onze website of nog beter: bij ons veteranencafé op de eerste dinsdag van de maand; dat vind plaats in Moeke’s Bar te Uden. Hartstikke gezellig om eens bij te praten!

Harry van den Bergh

secretaris