Voorwoord Website

favicon

 

 

 

 

 

 

Drie jaar geleden hebben we, als Stichting Udense Veteranen, een investering gedaan met de opzet van een website. Die is een kwakkelend bestaan gaan lijden, niemand onderhield de site, er kwamen geen nieuwe berichten en het plaatsen van foto’s is helemaal nooit gedaan.

 

Dus, een laatste poging. De website is up to date gebracht met een fris uiterlijk. We hebben een afspraak met een bureau dat elke maand het content (want zo heet het dan als je er iets op wilt plaatsen) wordt bijgewerkt. Foto’s kunnen worden geplaatst, nieuwtjes en verhalen kunnen er op. MAAR, het moet van jullie komen. Het bestuur kan zorgen voor nieuwtjes en oproepen, maar een boeiende inhoud voor de Udense (en Landerdse) veteranen moet toch echt van jullie zelf komen. Foto’s die je maakt gedurende onze bijeenkomsten en uitstapjes, of foto’s en verslagen van een bezoek aan een andere veteranenbijeenkomst of veteranencafé. Oproepen voor een reünie, zoek je oude maten, of bereik met één bericht de Udense veteranengemeenschap. Natuurlijk hebben we een redactiecommissie, die er op toe ziet dat het allemaal goed loopt en desnoods wat foutjes uit een verslag haalt.

En speciaal een woord richting de jongere veteraan: dit zou wel eens het ideale platform voor jullie kunnen zijn. Oproepen en andere activiteiten kun je kwijt op onze website, desnoods creëren we een aparte hoek voor jullie (maar wel onder toezicht van die commissie van daarnet).

Een jaar geven we het de kans, ten slotte is het een dure liefhebberij en we bulken nou eenmaal niet van het geld. We steken er onze nek dus voor uit (naming and shaming volgt later), maar als jullie de website links laten liggen,  trekken we er volgend jaar de stekker uit.

Gebruik de mogelijkheden, log af en toe eens in. Je kunt je er aanmelden voor het veteranencafé, en je kunt een vriend er op wijzen dat hij dat ook mag. Laat desnoods je kleinkinderen het werk voor je doen, die kunnen dat als geen ander. Op 6 september zullen we er tijdens het veterancafe ook nog aandacht aan besteden.

Harry van den Bergh
secretaris